Deze week organiseerde voetbalclub KV Kortrijk met succes een tweede jobbeurs. De club wil zich daarmee profileren van zijn meest sociale zijde. KV Kortrijk nam vorig jaar voor het eerst dit initiatief. Het werd toen een meevaller en daarom kwam er nu een vervolg.

In het Guldensporenstadion boden liefst 47 bedrijven uit de regio jobs aan voor bedienden en arbeiders. Daar waren heel wat grote namen bij zoals Unilin, Willy Naessens Group, Beaulieu, Jules Destrooper, TVH, Poppies, Bel&Bo, Liquidfloors, Soubry, Van Marcke, Ceratec, Galloo of Cheyns, om er maar enkele te noemen.

KV Kortrijk nam dit initiatief in samenwerking met zijn hoofdsponsor AGO. Maar ook de VDAB en de stad Kortrijk schraagden zich achter het initiatief. Alles bijeen kwamen er zo’n 250 werkzoekenden of werkwilligen op het gebeuren af. De sollicitanten bleken erg opgezet met het ruime aanbod dat hen werd voorgeschoteld. Solliciteren in een voetbalstadion geeft ook een andere dimensie aan zo’n sollicitatiegesprek. Club Brugge organiseerde eerder ook al zo’n jobbeurs met de nodige bijval. Alle professionele voetbalspelers van KV Kortrijk,  waaronder fluwelen voetbalkunstenaar Stijn Desmet, kwamen ook langs om hun sympathie te betuigen aan dit initiatief.