Magasin de GandKortrijk is een vijfsterren etablissement rijker, met de komst van La Casa del Tabacco pal op de hoek van de Grote Markt. Investeerders zijn Frédéric Dechamps en zijn echtgenote Dominique Gyselinck, die het pand huren van het aan KBC gelinkte Center Corp. Het Gentse echtpaar is niet aan zijn proefstuk toe. Eerder opende het hyper dynamische duo ook al met succes een soortgelijke zaak in Brugge. Dezelfde investeerders lagen ook al aan de basis van drie, specifiek op Cubaanse sigaren gerichte, sigarenwinkels onder de noemer Casa del Habano. Knokke, Gent en Hasselt waren de uitverkoren plaatsen. In Knokke wordt de bestaande winkel in 2017 nog uitgebreid, lees verdubbeld.

Frédéric Dechamps en Dominique Gyselinck investeren fors (500.000 euro) in hun opstart in hartje Kortrijk. Twee medewerkers zullen er voltijds aan de slag zijn. “De keuze voor Kortrijk leek ons evident,” zegt Frédéric Dechamps. “Wat in Brugge aardig lukte moet ook in Kortrijk kunnen. De stad heeft een bereik van zo’n 80.000 inwoners die eerder kapitaalkrachtig zijn. Ik denk dat we na één jaar werking rendabel moeten zijn. In de winkel worden tot ruim honderd verschillende

referenties van sigaren aangeboden van over de hele wereld. In de rekken liggen alleen de allerbeste sigaren. Uiteraard mag het aanbod van Cortes, van de familie Guido en Fred Vandermarliere uit Zwevegem, niet ontbreken. Rond het product sigaar ontstaat stilaan ook een hype. Ergens logisch want het is, anders dan een sigaret, een natuurproduct. Kenners, waaronder heel wat ondernemers,  weten het: een sigaar wordt niet gerookt maar wordt net als een goed glas wijn gedegusteerd.” (KC)