Lannoo pakt uit met duizend vierkante meter boekenplezier

DSC_0333Op de Boekenbeurs, die het voorbije weekend zijn deuren opende in Antwerpen, is de Tieltse uitgeverij Lannoo naar goede gewoonte incontournable. Dit jaar zelfs meer dan ooit, want in oppervlakte groeide Lannoo nog eens door van 900 vierkante meter (editie 2014) naar 1.000 vierkante meter (editie 2015). De Tieltste uitgever heeft op de Boekenbeurs liefst 2.199 referenties in huis, waaronder natuurlijk referentieboeken of bestsellers zoals het nieuwste kookboek (“Puur genieten”) van Pascale Naessens.  In de economische sfeer zijn de blikvangers Iedereen belegger (Pierre Huylenbrouck), The Spirit of the Valley (Peter Hinssen, Harry Demey en Steven Van Belleghem) of Tax Shift van Ivan Van de Cloot en Karel Volckaert.

Volgens Mieke Deprez van Lannoo gaan lezers anno 2015 duidelijk steeds meer op zoek naar specifieke, afgelijnde thema’s. “Ze zijn of laten zich goed informeren vooraleer over te gaan tot een aankoop,” zegt de woordvoerster van Lannoo. “Lifestyle-titels blijven het goed doen maar ook actua-boeken blijven scoren. Bij Lannoo doen ook de kinder- en jeugdboeken het voor het ogenblik  zeer goed.”

Lannoo dat geleid wordt door CEO Matthias Lannoo, heeft na enkele moeilijke jaren opnieuw de wind in de zeilen, niet alleen in eigen land maar ook in Nederland waar de crisis bezworen lijkt. Voor de Groep Lannoo (75 miljoen euro omzet) werken in totaal 269 mensen waarvan de helft in Tielt. (KC)