WEVELGEM – Op donderdag 29 maart wordt in Brugge de West-Vlaamse jonge ondernemer van het jaar bekend gemaakt, een organisatie van JCI. Made in West-Vlaanderen stelt de kandidaten één voor één voor. Vandaag: Laurent Valcke die in Gent de ‘ontspanningstempel’ O’Learys uit de grond stampte.

Bij de Wevelgemse familie Valcke stroomt het bloed waar het niet gaan kan. De Valckes zijn een echte ondernemersfamilie. Laurent Valcke is de zoon van Luc en An Valcke-Maes. Hij draaide jaren mee in het familiebedrijf van zijn ouders waar hij veel ervaring opdeed. Twee jaar terug koos hij voor zijn eigen ondernemerspad. Samen met een bevriende jonge ondernemer (Steven Malysse), slaagde hij er in om O’Learys naar Gent te halen. O’Learys is een mega ontspanningscentrum waar allerlei indoor activiteiten plaats vinden, gekoppeld aan horeca ook. Een beproefd internationaal concept van Zweedse origine, en een primeur voor de Belgische markt. De kans bestaat dat Laurent Valcke dit huzarenstukje nog eens mag overdoen in Frankrijk.

“We hebben op vandaag reeds drie zaken in Frankrijk”, aldus Valcke. “Een plazabowling in Grand Quevilly-Rouen, een in Saint Maximin-Chantilly (even boven Parijs) en een in Reims. Overal ligt de nadruk op family entertainment.” Met zijn vier activiteiten samen helpt Valcke net geen honderd mensen aan werk en kreeg hij op jaarbasis 835.000 bezoekers over de vloer. “De ambitie bestaat er in om gecontroleerd te groeien”, aldus Laurent Valcke die de relaties met zijn personeel en zijn klanten als het allerbelangrijkste aspect van ondernemerschap beschouwt. Meegekregen met de moedermelk thuis. 

.