OOSTENDE – Na Knokke-Heist is Oostende de tweede locatie aan de kust waar de roos getinte wolk van Clouds of Fashion neerstrijkt. Een hele zomer lang, van 18 mei tot eind september, kunnen fashionista’s die afzakken naar de ‘Koningin der Badsteden’ zich laten onderdompelen in de ‘Hi Summer’ goodies en kledingcollectie van Clouds of Fashion.

Voor de jonge oprichtster van COF, Laurentine Van Landeghem, is de pop-up in Oostende een logische keuze. “In de zomer willen we ook aan de kust te vinden zijn. Zo bereiken we een nieuw cliënteel dat in de winter, als ze niet tot in de winkels in Antwerpen en Gent geraken, steeds op onze webshop terecht kan. Het succes van de pop-up in Knokke vorig jaar lag aan de basis van de beslissing om een tweede pop-up aan zee te openen. De keuze viel daarbij al snel op Oostende. Deze stad is de shopping place bij uitstek aan de kust. Er is bovendien altijd wel wat te beleven.”

Wie de shop in de Adolf Buylstraat in Oostende binnenkomt, kan er niet omheen: pasteltinten zijn dé nieuwe zomertrend. Licht roze of paars in combinatie met een lichte jeans of een zomers jurkje: het geeft een lieflijk girly resultaat. Maar fervente COF-shoppers weten dat de collectie die Laurentine samenstelt niet in een hokje te plaatsen valt. De ene dag mag het best sportief zijn – uit de kluiten gewassen sneakers met dikke zolen zijn weer helemaal trending – de andere dag krijgt de tomboy-look de bovenhand. En welke trends er nog zijn? Laurentine Van Landeghem: “Jeans is weer helemaal terug. Combineer verschillende jeansstukken, zoals een afgeknipte jeansbroek met oversized jeansvestje, in dezelfde outfit en je creëert een instant killer look. De nieuwe lengte is een jurk tot net boven de enkels of tot net onder de knie. En aan de voeten van fashionista’s zie je deze zomer loafers in alle stijlen gecombineerd met zowat alles uit je kleerkast.”

Van blogs naar retail

Laurentine Van Landeghem is een jonge onderneemster van 25 jaar, die gebeten is door mode. Haar modeblogs, waar ze aanvankelijk mee uitpakte, bleken zo succesrijk dat ze besloot om zich ook op de retail te gooien. Clouds of Fashion zag het levenslicht in 2013. Van Landeghem wil vooral zaken aanbieden die je pakweg bij H&M of bij Zara niet vindt.