LEDEGEM – Op één perceel na afficheert de industriezone van Ledegem ‘sold out‘. Het allerlaatste perceel op de ambachtelijke zone Vierschaere wordt door de intercommunale WVI nu ingekleurd en voorbestemd als een bedrijfsverzamelgebouw.

Door de grote interesse van lokale ondernemers is de uitbreiding van het bedrijventerrein langs de Nijverheidslaan volledig uitverkocht. Bedrijven met een kleine ruimtevraag kunnen binnenkort nog hooguit terecht in één van de 6 units van het bedrijfsverzamelgebouw. Vastgoedontwikkelaar Hexagon staat in voor de realisatie van het sluitstuk op het bedrijventerrein Vierschaere.

De intercommunale WVI ontwikkelde voor de gemeente Ledegem in totaal ruim 5,5 hectare verkoopbare ambachtelijke grond die bestemd was voor bedrijven met een maximale kavelgrootte van 5.000 m². De vraag naar betaalbare ruimte voor bedrijven is groot in de regio. De uitbreiding van het bedrijventerrein Vierschaere werd verkocht aan 17 bedrijven. Om in te spelen op de vraag naar kleine oppervlaktes beslisten de gemeente en WVI samen om het laatste beschikbare perceel aan te wenden voor de realisatie van een bedrijfsverzamelgebouw. Een bedrijfsverzamelgebouw bestaat uit afzonderlijke units, waarvan bedrijven er één of meerdere kunnen aankopen.

Er werd via een wedstrijdformule een oproep gelanceerd naar projectontwikkelaars om zich kandidaat te stellen voor de realisatie van het bedrijfsverzamelgebouw. Uit de diverse kandidaturen werd uiteindelijk gekozen voor het voorstel van ontwikkelaar De Zilverberg (groep Beeuwsaert Construct). De Zilverberg is er in geslaagd om kwaliteit en betaalbaarheid te combineren. Het bedrijfsverzamelgebouw bestaat uit 6 units variërend van 202 m² tot 210 m². Het ontwerp gaat efficiënt om met de beschikbare ruimte en kent een aantrekkelijke architectuur, aldus WVI. Het bedrijfsverzamelgebouw is reeds voor de helft uitverkocht. Snelle beslissers zullen dus vrij snel moeten zijn.