MOESKROEN – Het van Zwevegem naar Moeskroen verhuisde Leman Cake Decorations zet de laatste jaren fors in op exportgroei. Al 45 landen gebruiken hun creaties om trendy taarten en desserts te serveren.

Groeien in export betekent natuurlijk ook een grote diversiteit in taal, cultuur en smaak. En laat dit net hetgeen zijn waarin familiebedrijf Leman uitblinkt. Het bedrijf met West-Vlaamse eigenaars speelt hierop in door per land versieringen te ontwerpen die perfect passen in hun (taart)cultuur. Zo neemt Leman binnenkort voor de tweede keer deel aan de beurs Gulfood in Dubai. Tijdens deze beurs wordt ook met enige trots de Arabic range gelanceerd, waarbij de modellen en tekeningen afgestemd zijn op de Arabische markten. “Door goed te luisteren naar de klanten, kunnen we voor de dag komen met producten alsof ze ze zelf zouden gemaakt hebben”, heet het bij Leman. 

Bovendien kan Leman door zijn verticale integratie zijn producten van A tot Z volledig zelf ontwerpen, modelleren, testen en produceren. Hierbij legt het grafisch team en productdesigner, Iris Defoort, de focus op innovatie. Zo is Leman ook sterk in private label. Leman Cake Decorations heeft als authentiek familiebedrijf een grote traditie. Momenteel werkt de derde generatie al mee in de persoon van Ruben Leman. Didier Leman leidt de zaak namens de tweede generatie.