De Zwevegleman-familieemse kmo Leman Cake Decorations breidt verder uit maar doet dat niet langer in West-Vlaanderen. Het huidige bedrijfsgebouw in de Esserstraat in Zwevegem was te klein geworden om de groei van de afgelopen jaren op te vangen. De verhuis was dan ook noodzakelijk om de expansie te bestendigen. Leman Cake Decorations heeft daarom beslist naar Moeskroen te verhuizen. Per 2 januari 2017 werd het nieuwe bedrijfsgebouw in Avenue du Haureu 2 in Moeskroen in gebruik genomen. Net over de taalgrens, op een nieuw bedrijventerrein en vlot bereikbaar via de autosnelweg.

Het nieuwe gebouw herbergt een combinatie van productie, distributie, burelen en democenter. Dankzij het grotere magazijn en het geautomatiseerde picking systeem kunnen de orders met een nog grotere zorg, nauwkeurigheid en snelheid klaar gezet en verzonden worden. Ook de productie breidt uit naar een creatieve werkplek waar innovatie, precisie en kwaliteit voorop staan. Het paradepaardje van de nieuwe site wordt ongetwijfeld het trendy democenter. “Daar willen we in de toekomst nog meer dan vroeger de banketbakker en ijsbereider helpen innoveren en inspelen op de allernieuwste trends in taartversiering,” aldus markekting verantwoordelijke Maaike Ovaere. “In ons nieuwe kantoor willen we sowieso een bruisende werkomgeving creëren waarin onze waarden centraal blijven staan: service, kwaliteit, flexibiliteit en innovatie.”

Leman Cake Decorations is een groothandel in taartdecoratie en dit via een uitgebreid en creatief gamma van taartdecoraties in chocolade, marsepein, suiker, hostie en plastiek. Georges Leman start in 1963 met de productie van marsepeinbloemen. Vandaag is Leman een nog steeds sterk groeiende kmo. De inspiratie voor het aanbod  wordt gezocht in de de meer dan dertig landen waar het bedrijf actief is. Het familiebedrijf wordt in de tweede generatie geleid door Didier en Iris Leman. (KC)