LOPPEM – Het Brugse Lemon Consult, specialist op vlak van fiscale en financiële planning, heeft naast haar statuut als belastingconsulent nu ook het statuut verworven van Onafhankelijk Financieel Planner, erkend door het FSMA. Als enige onderneming in België met dit dubbel statuut, staat Lemon Consult garant voor honderd procent onafhankelijk advies.

Lemon Consult begeleidt particulieren, families, ondernemers en beoefenaars van een vrij beroep om hun financiële toekomst veilig te stellen. “We starten steeds met een objectieve analyse van de totale vermogenssituatie van onze cliënt en identificeren hun wensen, dromen en zorgen”, vertelt Dieter Bossuyt van Lemon Consult. “Op basis hiervan geven we hem of haar gepersonaliseerd strategisch advies. Dit kan gaan over fiscaliteit of pensioenopbouw, maar ook successie- en vermogensplanning. Zo weet ons multidisciplinair team het rendement van het vermogen van ons cliënteel  substantieel te verhogen.”

Uniek in België

Lemon Consult mag nu het etiket ‘uniek’ claimen. Dieter Bossuyt: “We zijn de enige Belgische vennootschap die beide statuten draagt. Concreet betekent dit dat alleen Lemon Consult garant kan staan voor werkelijk onafhankelijk advies.” Als onafhankelijk financieel planner geeft het kantoor zijn cliënten raad over het optimaliseren van hun vermogen naargelang hun behoeften of doelstellingen. Dit betreft zowel de structuur van hun vermogen, als de planning, bescherming, de juridische organisatie of de overdracht ervan. 

Daarnaast verwijst het onafhankelijke expliciet naar het verbod op het verstrekken van investeringsdiensten of elk ander advies rond individuele financiële producten. Als onafhankelijk financieel planner mag Lemon Consult enkel inkomsten ontvangen door het verstrekken van advies aan zijn cliënten.