De Knokse burgemeester Leopold Lippens loopt rond met concrete plannen voor de aanleg van een nieuwe golf. Dat laat hij weten in het luxemagazine KH, dat vol staat met wetenswaardigheden over de aantrekkelijke badstad aan de oostkust. “Aan zes golfcourses zullen we  wel nooit geraken, maar ik kan met enige trots aankondigen dat er binnen dit en twee jaar in de buurt van het station een nieuwe golf wordt aangelegd”, aldus de burgervader in KH. “Het wordt een golf met 36 holes. Dat maakt dan 72 holes in totaal in Knokke-Heist. Als golfminnend burgemeester ben ik daar maar wat blij mee.”

Volgens Lippens is de impact van golf op de economie van Knokke-Heist erg belangrijk. Zo stelt de Royal Zoute Golf Club tientallen mensen te werk en wordt er op en rond de golf wel degelijk over zaken gepraat. Terwijl de mannen golf spelen, spenderen de vrouwen meestal tegelijkertijd de nodige euro’s in de Knokse winkels. En dan zijn er nog de echte golfadepten die uit het buitenland komen. Voor Lippens is het duidelijk: Knokke staat gelijk aan zon + zee + golf, kortom natuur, einde citaat.

Knokke en golf, het is een lang verhaal. In 1899 reeds streek de edele golfsport er neer. Begin twintigste eeuw investeerde de Compagnie Het Zoute in de aanleg van een golf, annex clubhuis, en dit op de hoogste duin met zeezicht. Koning Leopold III en koning Boudewijn kwamen in de loop der jaren graag een balletje slaan in Knokke. De naam en de faam van de Royal Zoute Golf Club vaarden er alleen maar wel bij.  Het clubhuis, waar je tegenwoordig ook kan overnachten, straalt nog altijd grandeur uit.