Het Kuurnse familiebedrijf Linum Europe NV neemt Xilio NV uit Olsene over met onmiddellijke ingang. Dat laten beide bedrijven weten in de vorm van een persbericht. Xilio is een partner van de installateur en vakhandel voor producten binnen de HVAC- (heath, ventilation, air conditioning) en ventilatiemarkt en begeleidt de HVAC-professionals om een project af te leveren waar een gezond binnenklimaat centraal staat. Linum Europe is een familiale onderneming met 33 jaar ervaring binnen de markt van koude‐isolatie, grootkeukentechnieken en HVAC/R. Beide bedrijven zijn dus behoorlijk complementair.

Linum Europe kiest met deze overname voor een bewuste groeistrategie. Xilio NV blijft als een aparte unit binnen de Kuurnse bedrijvengroep verder werken vanuit haar kantoor en magazijn te Olsene, en dit met het vertrouwde team. Met het toetreden tot de Linum Europe groep kan Xilio haar focus op de exclusieve merken Prihoda, Inoac, Charles Austen en Vallox, verder uitbouwen, gecombineerd met een klantgerichte service en projectmatige begeleiding. Dit alles onderbouwd door de structuur en marktkennis van Linum Europe.

Met de overname benadrukt CEO Fred Vanderbeke van Linum Europe zijn ambities binnen de Europese HVAC/R markt. Met een compleet productgamma van hoogwaardige kwaliteit wil hij in synergie met Xilio, een sterke positie verwerven en een trouwe partner worden van de HVAC/R professional. Linum toont zich vrij ambitieus, in het binnenland maar ook in het buitenland. Zo heeft zoon Jan Vanderbeke deze maand een nieuw filiaal geopend  in Zwitserland. Ook in Oostenrijk heeft de West-Vlaamse model kmo een poot aan de grond. Omdat het in Kuurne min of meer tegen de muren is opgegroeid, wordt ook de bouw van een nieuwe site aangekondigd, en dat tegen uiterlijk tweede helft van 2018. De 3,5 hectare grote site komt er op het industriepark Kuurne-Noord.

De Linum bedrijvengroep is via haar dochteronderneming Plastibac een hoofdsponsor van de wielerwedstrijd Kuurne Brussel Kuurne zondag 26 februari, het belangrijkste sportieve en business event van Kuurne.