Lions Club Kortrijk Leie, een club van 55 ondernemers en zelfstandigen met een groot maatschappelijk engagement, heeft zijn nieuwste project voorgesteld. De bedoeling is altijd om een of meerdere sociale projecten met een fundraising campagne een duw in de rug te geven.

Het is stilaan een traditie geworden dat Lions uitpakt met een groot sociaal project. De leden doen dat inmiddels sinds 2003. Deze campagne stond in het teken van steun aan jong volwassenen die omwille van bepaalde maatschappelijke handicaps nog moeite hebben om als zelfstandigen helemaal op eigen benen te staan. Een handvol  Kortrijkse organisaties die deze jongeren vooruit willen helpen, kregen een cheque overhandigd van 20.000 euro overhandigd.Alle organisaties samen willen er voor ijveren om werk te maken van een een laagdrempelig inloophuis in Kortrijk waarin tevens ruime aandacht wordt geven aan jongeren die op de wachtlijst staan.

Lions Club Kortrijk Leie wordt geschraagd door enkele tientallen ondernemers en vrije beroepers (advocaten, geneesheren) uit de regio. Op de ledenlijst prijken onder meer de namen van een hele reeks bekende en ook al eens minder bekende ondernemers. Zijn onder meer lid van Lions Club Kortrijk Leie: Rudi Maes, eigenaar en CEO van Filou Company (Filou & Friends), Guido Vandermarliere (Cortes en Jules Destrooper), Stefan Grosjean (eigenaar en CEO van Smappee), Carl Sabbe (eigenaar en CEO van Savaco), Luc Lannoy (gedelegeerd bestuurder Bodecor), Kristof Vanfleteren (managing partner ION), Stefaan Mattelaert (algemeen directeur Titeca Accountancy), Rik Vanpeteghem (gewezen CEO van Deloitte België), Danny Wiels (zaakvoerder Wiels & Partners), Frank Vandeputte (gedelegeerd bestuurder Valvan Baling Systems), Wim Seynaeve (zaakvoerder International Wood Products) en Dominiek Dumoulin (voorzitter raad van bestuur United Petfood), Bernard Ramboux (gedelegeerd bestuurder Beyaert Printing), Hugo Snoeck, gedelegeerd bestuurder van Snoeck & Partners), Paul De Clerck (Wijnen De Clerck), naast anderen.