Lithobeton bereikt nieuwe mijlpaal als toeleverancier van Eandis

lithobetonVijf jaar terug, op 23 november 2010, leverde en plaatste Lithobeton (Snaaskerke) de 2000e middenspanning-cabine voor netbeheerder Eandis. Begin september werd een nieuwe mijlpaal bereikt met de levering van nummer 5.000. Het exemplaar vertrok met een strik er rond naar de opdrachtgever. De  cabines van Lithobeton zijn standaardconcepten van sleutelklare middenspanning-cabines. De 5000e MS-cabine werd geleverd en geplaatst in de Hutstraat in Veldegem.

Het familiebedrijf Lithobeton is marktleider in België op het gebied van de productie van betreedbare en niet-betreedbare MS-cabines in prefab beton. De voordelen van de prefab MS-cabines is dat de behuizing uit een monoliete, duurzame, stabiele en explosievrije constructie  van gewapend beton bestaat. Bijkomende pluspunten zijn dat de MS-cabines volkomen waterdicht zijn, alle wapening geaard is en dat zowel de wanden, vloer als dak bij middel van aardingsklemmen met elkaar verbonden zijn. De constructie van alle MS-cabines voldoet aan alle mogelijke externe eisen.

Lithobeton, in 1947 opgericht, is het bedrijf van de familie Bulcke. In de tweede generatie wordt de kmo geleid wordt door Tom en Sophie Bulcke, die in 1994 de aandelen van hun vader Raf overnamen. Raf Bulcke tekende in de jaren tachtig voor een management buy out bij het bedrijf waar hij voor werkte. (KC)