STADEN – Op donderdag 29 maart wordt in Brugge de West-Vlaamse jonge ondernemer van het jaar bekend gemaakt, een organisatie van JCI. Made in West-Vlaanderen stelt de kandidaten één voor één voor. Vandaag: Lorenzo Deceuninck van LDM Transporten.

Jarenlang werkte Lorenzo Deceuninck als chauffeur voor transportbedrijven. Met de vlam in de pijp trok hij met vrachten door heel Europa. Tot het begon te kriebelen en hij zijn eigen transportbedrijf wilde en meteen ook uit de grond stampte. In 2008 kocht hij zijn eerste trekker. Vandaag zijn er tien mensen aan de slag in zijn kmo. LDM legt zich vooral toe op het vervoer van sandwichpanelen en metaalwaren.

Op 1 maart begon Deceuninck met de bouw van een nieuwe site van 7.500 vierkante meter groot. Er wordt ook een werkplaats aangebouwd om diensten te kunnen leveren aan zijn klanten. Om de algehele controle te bewaren over zijn bedrijf, bouwt hij er meteen ook zijn privé woning naast. Lorenzo Deceuninck heeft naar eigen zeggen een eindeloze passie voor ondernemen in het algemeen en voor de transportsector in het bijzonder. “Onze chauffeurs zijn ons visitekaartje”, aldus nog Lorenzo.