Bij de Groep Lefevere (Harelbeke) heeft vader Luc Billiet de fakkel doorgegeven aan zoon Ludovic. Het houtbedrijf Lefevere uit Harelbeke heeft een traditie die teruggaat tot eind negentiende eeuw en is over de generaties heen altijd een familiebedrijf gebleven. Ludovic Billiet krijgt de nodige armslag bij het filiaal Triplaco. 

De aflossing van de wacht was al een tijdje bezig maar werd nu formeel bevestigd, zoals blijkt uit een bijdrage in het Nederlandse vaktijdschrift Mobilia. De geschiedenis van de familie Lefevere gaat terug tot in 1890 toen ene Felix Lefevere een eenmanszaak startte in Kortrijk. Hij specialiseerde zich in de productie van onderdelen voor de meubelindustrie. Lefevere is met zijn houtmagazijn nog altijd actief in de meubelbranche, maar zorgde daarnaast voor diversificatie met Letoplast (onderdelen in kunststof) en Triplaco (geluidskasten voor radio en tv en akoestische wandpanelen ). “Het zoeken naar nieuwe productgroepen was de beste beslissing in de geschiedenis van het bedrijf”, aldus Luc Billiet in Mobilia. Hij verklaart zich ook erg tevreden dat zijn kinderen het werk van de voorgaande generaties wil verder zetten. Nu gebeurt dat nog in nauw overleg. Luc Billiet is ook nog aan de slag als voorzitter van de sectorfederatie Fedustria.

Ludovic Billiet neemt alvast bij Triplaco de touwtjes steeds steviger in handen. “Een jongere generatie zorgt altijd voor een nieuwe wind in de firma, maar dat betekent niet dat we alles overboord gooien”, zegt Ludovic Billiet in hetzelfde tijdschrift. “Investeringen en nieuwe ontwikkelingen worden steeds goed afgewogen, net zoals mijn vader dat altijd heeft gedaan.” Meer dan ooit wil Ludovic Billiet de hoogste normen inzake kwaliteit doorvoeren bij Triplaco. Dat vergt onder meer een modernisering en uitbreiding van het machinepark.