In de ambtswoning van de gouverneur van West-Vlaanderen kreeg Luc Demeester één van de hoogste onderscheidingen die van overheidswege kunnen uitgereikt worden, met name die van “Commandeur in de Orde van Leopold II“. De van Geluwe afkomstige maar in Marke wonende Demeester krijgt de onderscheiding omwille van zijn unieke loopbaan in het uitgeversvak. Inmiddels al vijftig jaar lang is hij top kaderlid bij de uitgeverij Lannoo, en in die periode heeft hij honderden en honderden boeken helpen uitgeven. Ook Lannoo zette hem recent passend in de bloemetjes omwille van zijn unieke carrière die begon onder leiding van Godfried Lannoo en in de daaropvolgende generatie een verlengstuk kreeg onder Matthias Lannoo. Gouverneur Decaluwé stak de loftrompet aan het adres van Demeester niet weg en zei dat de loopbaan van de laureaat zowel verwondering als bewondering wekte. Kenmerkend voor Demeester zijn onder meer de mateloze passie voor het boekenvak, zijn menselijke aanpak, zijn commerciële feeling en zijn inleefvermogen.

De  Orde van Leopold II is een van de drie nationale Belgische orden, naast de Kroonorde en de Leopoldsorde. De door de koning gepatroneerde onderscheiding wordt verleend aan burgers en/of militairen voor bijzondere diensten aan het land en als teken van de persoonlijke hoogachting van het koningshuis.

Luc Demeester, economist van de KU Leuven en de Vlerick School, begon zijn loopbaan bij Lannoo in 1966. Vanuit de drukkerij gaf hij een nieuwe impuls aan de uitgeversactiviteiten. In 1992 werd hij directeur-uitgever en bestuurder bij de Uitgeverij Lannoo. Inmiddels is hij er al een halve eeuw actief als publisher at large en zowat het uithangbord van de Tieltse kmo. Luc Demeester is 75 en nog immer actief.