Luc Glorieux – Wat we zelf doen, doen we beter

LUCGLORIEUXLuc Glorieux startte in 1971 Busworld op, een beurs waar producenten en afnemers van bussen en touringcars elkaar konden ontmoeten in een informele sfeer. Inmiddels is deze tweejaarlijkse vakbeurs uitgegroeid tot de grootste ter wereld in zijn soort. In 1971, bij de eerste editie, trok Busworld 520 bezoekers uit twee landen aan, en waren er welgeteld 11 standhouders uit twee landen. Die cijfers bleven bij elke editie stijgen. In 2013 werden ruim 32.000 bezoekers uit 116 landen geteld, en 390 exposanten uit 34 landen. De nieuwste editie, van 16 tot 21 oktober, laat nog hogere cijfers zien.

Kortrijk is sinds 1971 de vaste standplaats gebleven van Busworld, maar kreeg er vanaf 2001 “broertjes” bij in onder meer China, India, Turkije en Rusland. Maar Busworld Kortrijk bleef altijd de vaandeldrager en de grootste beurs.

Boegbeeld van Busworld is nog altijd de Kortrijkse ereburger Luc Glorieux (72), die al enkele campagnes kan rekenen op medewerking van zijn dochter Mieke. Glorieux toont zich erg enthousiast over een initiatief als Made in West-Vlaanderen: “De West-Vlaamse biotoop bestaat uit ploegende werkkracht en zaaiende creativiteit,” aldus Glorieux. “Die twee kennen geen uren en meestal ook geen rust. Ze vormen een stevige basis voor het geroemde West-Vlaamse ondernemerschap. West-Vlamingen weten beter dan wie ook: het hangt van ons af en van niemand anders. Daarom ben ik ook blij met een initiatief als Made in West-Vlaanderen, dat ongetwijfeld veel ondernemers zal boeien.”