Luc Tack neemt meerderheid in textielbedrijf Jules Clarysse

635041233008715940[1]

Luc Tack, CEO en hoofdaandeelhouder van Picanol, heeft de meerderheid van de aandelen verworven in het textielbedrijf Jules Clarysse uit Pittem. Dat gebeurt via een integratie van de aandelen van zijn echtgenote, Francisca Clarysse, één van de vier aandeelhouders in het familiebedrijf. Zo is Luc Tack doorgegroeid naar 60 procent. Het personeel werd daar deze week van op de hoogte gebracht.

De firma Jules Clarysse is in de derde generatie Europees marktleider in de verkoop en productie van badlinnen en keukenlinnen. De omzet schommelt om en bij de 45 miljoen euro. Alles bijeen werken er circa 200 mensen. Jules Clarysse is in deze sector de laatst overgebleven Vlaamse kmo. In de voorbije jaren sneuvelden zowat alle concurrenten: Santens, Byttebier Home Textiles, Maes Home Textiles en Messiaen. De broers Luc en Bernard Clarysse, schoonbroers van Luc Tack,  kenden ook moeilijke jaren maar slaagden er in om met hard werken en met innovatie het schip toch in koers te houden. Het duo blijft ook in de nieuwe structuur aan boord voor het dagdagelijks management.

De raad van bestuur van Jules Clarysse zal er ook anders uitzien. Baron Hugo Van Damme werd aangezocht om het voorzitterschap waar te nemen. Hij is in diezelfde functie al ruim tien jaar actief bij Roularta Media Group. (KC)