Luc Tack ziet af van fusie Picanol met Tessenderlo Chemie

Tack PicanolLuc Tack, CEO van Picanol, heeft de handdoek in de ring gegooid en ziet af van zijn voorgenomen plan om Picanol en Tessenderlo Chemie te fusioneren tot één groep. De vele negatieve reacties op het voorstel en de zware tegenkanting bij aandeelhouders, hebben de beslissing beïnvloed. Tack is hoofdaandeelhouder bij zowel het Ieperse Picanol als bij Tessenderlo Chemie.
Rekening houdend met de ontvangen feedback van de markt, hebben beide vennootschappen de voorbije weken onderzocht of de voorwaarden van de voorgestelde transactie gewijzigd konden worden om tegemoet te komen aan de verschillende standpunten en deze op elkaar af te stemmen. “Na grondige overweging heeft de raad van bestuur van Picanol NV vastgesteld dat er op dit moment onvoldoende steun is in de markt om, aan voorwaarden die voor Picanol NV en zijn aandeelhouders aanvaardbaar zijn, de transactie succesvol af te ronden,” aldus een persbericht van Picanol. “De raad van bestuur van Picanol NV heeft daarom beslist om geen wijzigingen aan de voorwaarden van de transactie aan te brengen.”
De fusie onderhandelingen worden dan ook prompt stil gelegd. “Beide bedrijven hebben de middelen en zullen zich blijven richten op het creëren van meerwaarde in elk van hun activiteiten,” aldus nog de persmededeling. Picanol Group betreurt bij monde van sterke man Luc Tack dat de voorgestelde transactie niet kan worden afgerond, maar het zal Tessenderlo Group verder actief blijven ondersteunen. (KC)