De luchthaven van Rijsel heeft in het jaar 2016 in totaal 1.781.490 passagiers verwelkomd. Dit is het hoogste aantal ooit in de geschiedenis van het platform van euro-regionale luchthavens. Dit komt overeen met een jaarlijkse groei van meer dan 15 procent vooral toe te schrijven aan een significante uitbreiding van het netwerk.
Lille-Lesquin noteerde in 2016 240.600 passagiers meer dan in het jaar 2015. Dit resultaat is vooral te danken aan de uitbreiding van het netwerk met de opstart van nieuwe lijnen, en ook aan de toename van de capaciteit die door de luchtvaartmaatschappijen beschikbaar gesteld wordt. Dit alles resulteert ook in een uitstekende globale bezettingsgraad.
De luchthaven van Rijsel groeide door de nieuwe internationale verbindingen die startten in de herfst van 2015 (Lissabon) en in de loop van 2016 (Athene, Milaan, Palma, Kaapverdische eilanden, Varna, Tivat, Ibiza). Het Franse vliegverkeer bleef heel dynamisch gedurende het voorbije jaar, vooral ook door de stijging in het aantal vluchten naar Nice door de maatschappij easyJet, de vluchten naar Corsica met de maatschappij Volotea en de nieuwe lijnen naar Brest en Clermont-Ferrand aangeboden door de maatschappij Fly-Kiss. Voor wat betreft de vakantievluchten hebben de touroperators en de maatschappijen geanticipeerd met nieuwe aanbiedingen naar Portugal, de Spaanse eilanden (Balearen, Canarische eilanden), Griekenland en de Griekse eilanden, Bulgarije, Kroatië en Montenegro.

Het jaar 2017 zal gekleurd worden door de opstart van nieuwe lijnen. Dankzij de uitbreiding van het netwerk verwacht de luchthaven van Rijsel voor het jaar 2017 een totaal van 1.850.000 passagiers. Nieuwe bestemmingen met regelmatige vluchten zijn onder meer Brest, Clermont Ferrand, Montpellier, Venetië en Napels. Ook Cagliari en de Griekse vakantiebestemmingen Araxos en Kalamata worden vanaf dit jaar aangevlogen. TUI vliegt sinds eind dit jaar ook op de Kaapverdische eilanden vanuit Rijsel.