OOSTENDE – De luchthaven Oostende-Brugge verwelkomde in de maand juli maar liefst 59.827 passagiers, een stijging van 15,7 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Indien we de impact van de aanslagen op 22 maart op Brussels Airport uitsluiten, kunnen we spreken van een recordmaand aller tijden. De West-Vlaamse luchthaven dankt zijn goede cijfers in de eerste plaats aan touroperator TUI.  

De stijging toont aan dat regionale luchthavens aan belang winnen en dat reizigers makkelijker de weg ernaartoe vinden. Stipte vertrektijden, betaalbare parkings, snelle check-in, vlotte bereikbaarheid, klantvriendelijkheid en de nabijheid van de luchthavens spelen hierbij ook een belangrijke rol in het beslissingsproces van de reizigers.

De groei in het aantal passagiers is voornamelijk te danken aan de populaire bestemmingen van touroperator TUI en het feit dat de maatschappij in Oostende ook zijn allernieuwste B737-800max-toestellen inzet. De grondige renovaties van de vertrekhal, begin vorig jaar, zorgde ook voor een volledige metamorfose. De vernieuwde hallen zorgen voor extra passagiersbeleving, veiligheid en comfort. Sinds april 2018 heeft Oostende er ook nog een tweede vertrekhal bij, Hall B, een nieuwe en gezellige ruimte waar families kunnen ontspannen en kinderen naar hartenlust mogen spelen. De Junior Club is een aparte speelzone voor kinderen en een uniek concept in België. Bovendien worden tijdens de zomermaanden alle passagiers verwelkomd door Welcome! studenten van het Hospitality & Travel label van Securitas. Hiermee willen we een onovertroffen gastvrijheid en een unieke reiservaring bieden aan onze reizigers.

Nog dit: ook het aantal bewegingen steeg met 15,5 procent tot 2.893 in vergelijking met vorig jaar. Het vrachtvervoer kende eveneens een spectaculaire toename van 79,2 procent tot 1.835 ton tegenover juli 2017.