De luchthaven Oostende-Brugge noteerde een stijging van 27,7 procent in de zomermaanden juli en augustus ten opzichte van dezelfde periode in 2016. In die twee maanden kwamen liefst 106.090 reizigers voorbij in de West-Vlaamse luchthaven. Kennelijk neemt de populariteit van de regionale luchthavens hand over hand toe. De groei in het aantal passagiers is vooral te danken aan de nieuwe bestemmingen en de extra capaciteit van TUI vluchten die zeker in de zomer erg populair zijn bij de vakantiegangers.

Regionale luchthavens hebben veel voordelen voor de reizigers: betaalbare parkings, snelle check-in, vlotte bereikbaarheid en de nabijheid spelen hierbij een cruciale rol. Dirk Van Holsbeke, general manager bij TUI zegt: “Bij TUI merken we elk jaar een toenemend enthousiasme voor de regionale luchthavens zoals Oostende en Antwerpen. De bereikbaarheid, kleinschaligheid en de gezelligheid van de vernieuwde inkomhal zijn heel aangenaam en zorgen voor een relaxte start bij onze reizigers”.
Om het comfort van de passagiers te optimaliseren, werd eerder dit jaar in Oostende een nieuwe vertrekhal gebouwd. Reizigers kunnen nu gebruik maken van diverse eet- en drankgelegenheden zowel voor als na de beveiliging, wat de passagiersbeleving op deze luchthavens verder optimaliseert.

De internationale luchthaven Oostende-Brugge maakt deel uit van de Franse groep Egis. Egis staat in voor de commerciële uitbating van de luchthaven, de overheid is verantwoordelijk voor de basisinfrastructuur. Een belangrijk deel van de activiteiten van de luchthaven zijn gericht op vrachtvervoer. Naast cargovluchten zijn er ook lijnvluchten (momenteel 21 bestemmingen), met TUI als belangrijkste luchtvaartmaatschappij. De luchthaven staat eveneens ter beschikking voor privétoestellen, zakenreizen, trainingsvluchten en ad hoc vluchten. In 2016 telde de internationale luchthaven van Oostende-Brugge 434.970 passagiers, een stijging van 57,6 procent ten opzichte van 2015.