De luchthavens van Oostende-Brugge en Antwerpen hebben het voorlopige zomerschema voor 2018 bekend gemaakt. De groei van de Vlaamse luchthavens zet gestaag door met typische zonbestemmingen als Sharm el Sheikh, Hurghada, Corfu en Djerba, maar ook Florence in Toscane, Sion in Zwitserland en Londen worden tijdens het zomerseizoen aangeboden.

Nieuw voor Antwerpen is de lijndienst naar Florence (of Firenze), een van de bekendste cultuursteden van Europa. De regio Toscane behoort tot de mooiste delen van Italië met een zeer aangenaam klimaat, schitterende steden, 120 natuurreservaten en uitstekende wijnen. TUI vliegt dit zomerseizoen vanaf Antwerpen 2 maal per week naar Florence. Ook het zonrijke Sion wordt tijdens de zomermaanden blijven aangevlogen vanuit de Scheldestad.

Ook op op de luchthaven van Oostende-Brugge beweegt er wel een en ander. Naast een bijkomende vlucht op vrijdag naar Alicante, vliegt TUI naar maar liefst 4 nieuwe bestemmingen: Sharm el Sheikh, Hurghada, Corfu en Djerba. Deze plaatsen zijn traditioneel geliefd bij de Belgische zonnekloppers maar zullen naar verwachting ook passagiers uit Nederland en Noord-Frankrijk aantrekken.

De capaciteit uit Oostende naar Alicante (Spanje) wordt uitgebreid met een extra vertrekdag (vrijdag) omwille van de groeiende vraag. Marcel Buelens, CEO van Antwerpen en Oostende-Brugge Airport zei bij de voorstelling: Onze luchthavens hebben ondertussen een trouw cliënteel opgebouwd dat telkens opnieuw kiest voor de vele voordelen van regionale luchthavens.  Deze passagiers laten ons regelmatig weten welke plaatsen op hun verlanglijst staan en wij zijn dan ook verheugd met deze nieuwe zomerbestemmingen nog meer reizigers tevreden te kunnen stellen.”

Manifeste groei

De internationale luchthaven Oostende-Brugge maakt deel uit van de Franse groep Egis en bestaat uit een LEM-LOM beheersstructuur. Hierbij staat Egis in voor de commerciële uitbating van de luchthaven (LEM), de overheid (LOM) is verantwoordelijk voor de basisinfrastructuur. Een belangrijk deel van de activiteiten van de luchthaven zijn gericht op vrachtvervoer. Naast cargovluchten zijn er ook lijnvluchten, met TUI als belangrijkste luchtvaartmaatschappij. De luchthaven staat eveneens ter beschikking voor privétoestellen, zakenreizen, trainingsvluchten en ad hoc vluchten. In 2016 telde de internationale luchthaven van Oostende-Brugge 434.970 passagiers, een stijging van 57,6 procent ten opzichte van 2015.