Honderd jaar geleden werd het vliegveld van Wevelgem in dienst genomen. Het beleefde meteen (en daarna ook) een roemrijke geschiedenis. Op vrijdag 25 augustus en tijdens het daarop volgende weekend, wordt een en ander herdacht en gevierd met een rijk en spectaculair programma. Tijdens de open deur dagen wil men de brede massa trekken. Het initiatief komt van de vzw Airport Community Kortrijk-Wevelgem onder voorzitterschap van Ignace Ryssaert. De openbare besturen hebben zich achteraf  bij het project aangesloten en het ook gesteund.

Tijdens het driedaags event zal iedereen zich kunnen opwarmen en vergapen aan van alles, zonder dat er spaken is van een vliegshow in de lucht: vliegtuigen uit de periode 1940/1945, een seeking helikopter, een F16, een C-130, sport- en zakenvliegtuigen of helikopters. Tal van standjes die op een of andere manier met het vliegwezen te maken hebben, zullen kunnen bezocht worden. Het bedrijfsleven dat op de luchthaven een plaats heeft, ondersteunt de driedaagse.

De luchthaven van Wevelgem zag tijdens de Eerste Wereldoorlog het levenslicht, onder impuls van de Duitse bezetter die vanuit Wevelgem zelfs raids uitvoerde op Londen. Ook tijdens WO II de de plaats dienst als militaire hub. Tot halfweg de jaren zestig bleef de luchthaven van Wevelgem verbonden met militaire activiteiten die gaandeweg werden afgebouwd. Sindsdien is de luchthaven een civiele aangelegenheid. Vandaag staat Wevelgem Airport vooral bekend als flexibele zakenluchthaven. Op drukke dagen worden tot twintig zakenvluchten per dag geregistreerd.