GULLEGEM – Deloitte Private en Econopolis hebben de eerste bedrijven bekend gemaakt die het komende jaar het kwaliteitslabel Belgium’s Best Managed Company mogen dragen. Aan West-Vlaamse zijde mag machinebouwer LVD van CEO Carl Dewulf zich tot de happy few rekenen. Andere bedrijven zijn CE+T, EASI, E.D.&A., Protime, Vanbreda Risk & Benefits en Vandersanden Group. De geselecteerde privé ondernemingen worden erkend omdat ze erin slagen om een heldere strategie, sterke competenties, betrokkenheid bij het bedrijf en duurzame groei te combineren.

Juryleden Françoise Chombar, CEO en medeoprichtster Melexis, Geert Noels, oprichter en econoom Econopolis en Rik Vera (voorzitter en medeoprichter nexxworks) selecteerden de bedrijven op basis van specifieke Best Managed Companies criteria. Bij deze strenge en onafhankelijke selectieprocedure worden de managementcapaciteiten en -praktijken van een bedrijf beoordeeld. De procedure is gebaseerd op het wereldwijd beproefde framework van Deloitte.
Nikolaas Tahon, managing partner bij Deloitte Private, geeft tekst en uitleg: “Deloitte Private is fier om de sterktes van deze zeven privé ondernemingen te erkennen en hen te steunen. Deze bedrijven hebben bewezen dat ze over de strategische capaciteiten beschikken om systematisch te innoveren en uiterst performante processen te implementeren. Ze zijn in staat hun kansen slim te benutten en risico’s te overwinnen en van de ontwikkeling van talent en leiderschap een prioriteit te maken. Ze hebben ook een bewezen trackrecord op het gebied van duurzame groei. Daarom maken ze nu deel uit van de wereldwijde community van Best Managed Companies, die in de komende jaren ook in België steeds groter zal worden. De privé ondernemingen die het kwaliteitslabel ‘Best Managed Company’ mogen dragen, kunnen hun naamsbekendheid vergroten, talent aantrekken en het managementteam verder laten groeien om nog betere prestaties neer te zetten.”

Bedrijven met kwaliteiten

Voor Geert Noels is het duidelijk: ondernemerschap speelt een cruciale rol in de Belgische economie. “Voor de economische groei van ons land is het belangrijk dat we privébedrijven ondersteunen en erkenning geven voor hun verwezenlijkingen”, zei Geert Noels. “Het Belgium’s Best Managed Companies programma brengt bedrijven samen uit verschillende sectoren die stuk voor stuk sectorspecifieke uitdagingen het hoofd moeten bieden, maar ze hebben ook een groot aantal gemeenschappelijke kenmerken zoals aanpassingsvermogen, een innovatieve geest en ambitie. Wij brengen de Belgische privébedrijven samen in een community. We verrijken en ondersteunen hen, zodat ze nóg succesvoller kunnen zijn in een wereld die steeds competitiever wordt.”
Bedrijven die deelnemen aan het programma halen een omzet van meer dan 10 miljoen euro. Ze zijn al minstens 5 jaar actief, tellen meer dan 25 voltijdse werknemers, en hebben een meerderheidsparticipatie (> 60%) in handen van een Belgische ingezetene, persoon of entiteit. Ook moet de hoofdzetel of een belangrijk beslissingscentrum van het bedrijf zich in België bevinden.