De LVD Company en de Italiaanse onderneming Starmatik hebben een overeenkomst gesloten waarbij LVD de exclusieve verdeler wordt van de Starmatik automatiseringssystemen voor plaatbewerking in de Benelux. Sinds de opkomst en het succes van Industrie 4.0 is de vraag naar automatisering toegenomen. Door het partnerschap met de ervaren en gerenommeerde systeemintegrator Starmatik zal LVD zijn klanten nog beter kunnen ondersteunen in een meer gestructureerd kader.

De twee bedrijven werken al meer dan tien jaar samen en zullen hun knowhow bundelen om laad- en ontlaadsystemen alsook modulaire robotsystemen succesvol te integreren met de lasersnijmachines, ponsmachines en afkantpersen van LVD. De overeenkomst wordt uitgevoerd door LVD Benelux nv, LVD’s dochteronderneming die instaat voor de verkoop en technische ondersteuning in België, Nederland en Luxemburg.

De LVD Group met hoofdzetel in Gullegem (LVD staat voor de drie stichtende families Lefèbvre, Dewulf en Vanneste) is een toonaangevend producent van plaatbewerkingsmachines, lasersnijsystemen, ponsmachines, afkantpersen, scharen en automatiseringssystemen, geïntegreerd met en ondersteund door de CADMAN® software. De producten en technologie van LVD voldoen aan Industrie 4.0 en maken intelligent produceren mogelijk. Recent opende LVD in Gullegem een proeflabo onder de naam Xperience Center. De leiding van de LVD Group rust in handen van Carl Dewulf, zoon van Robert Dewulf.