WAREGEM – In 33 jaar tijd heeft de familie Boels haar onderneming van een eenmanszaak tot een bedrijvengroep met bijna 200 medewerkers uitgebouwd. De groep telt inmiddels 7 nichebedrijven, allemaal KMO’s die zich één voor één profileren als specialisten in het zoeken naar een op maat gemaakte industriële oplossing voor de klant. Om dit alles duidelijk te profileren naar de buitenwereld werd gekozen om alles te stroomlijnen onder één nieuwe koepel met de naam Lybover en een nieuwe huisstijl met de arend als logo. “Met onze Lybover groep willen we extra opportuniteiten creëren en nieuwe medewerkers aantrekken”, aldus Hans en Filip Boels.

De Lybover groep is nog vrij onbekend bij het grote publiek maar daar willen de gebroeders Boels verandering in brengen. In 1985 begon vader Luc Boels als zelfstandig vertegenwoordiger van Keller Lufttechnik GmbH. Door de jaren heen breidden de zonen Hans en Filip Boels de zaak systematisch uit, nu eens via een overname, dan weer met een nieuwe activiteit. Vandaag worden door alle bedrijven samen jaarlijks voor méér dan 50 miljoen euro componenten en installaties verkocht.

In de komende 10 jaar willen de broers Boels meer dan ooit synergie- en schaalvoordelen uitspelen met de Lybover groep. “Elke business unit binnen onze groep zit wel eens met klanten aan tafel die ook iets van een andere business unit nodig hebben”, zeggen de broers. “Dit biedt nog heel wat extra groeipotentieel voor onze bedrijvengroep.” De nieuwe Lybover groep bestaat voortaan uit zes business units met uiteenlopende maar hier en daar ook complementaire activiteiten. Lybover heeft van alles in de aanbieding: machines en installaties voor droge scheidingstechnieken, plaatbewerking, constructiewerken en industriële buisleidingen, en verder nog industriële ontstoffingsinstallaties, afvoerinstallaties voor ondergrondse parkings en gebouwen, montage en service activiteiten en installaties voor opslag en transport van bulkgoederen. Kortom: voor elk wat wils.

Walhalla voor Ingenieurs

De baseline van Lybover (“On the wings of engineering”) verraadt dat de bedrijvengroep een walhalla is voor ingenieurs. “De vele tientallen ingenieurs die bij ons werken, kunnen hun hart ophalen want er dienen zich altijd nieuwe uitdagingen aan in  elke business unit”, aldus Hans en Filip Boels. “Daar we alles op maat van de klant maken en in verschillende sectoren actief zijn, zijn er geen twee projecten hetzelfde. We willen elk van onze business units ook verder uitbouwen en laten groeien op een rendabele wijze. Hiervoor zijn we op zoek naar bijkomende krachten. Wie de ambitie heeft om te groeien, heeft goed volk nodig. De projectindustrie is sowieso een sector met nog veel toekomst. Het is altijd een bewuste keuze geweest om enkel gespecialiseerde activiteiten in huis te halen.“