OOSTENDE – Maatwerkbedrijf Footstep opende de voorbije dagen een gloednieuwe plaatpuntlasafdeling voor aircoproducent Daikin. Deze nieuwe activiteit houdt tevens een uitbreiding van de mogelijkheden van Footstep in. Footstep puntlast namelijk niet langer enkel metaaldraad, maar nu ook verzinkte plaat.

Het plaatmateriaal en de  34 verschillende  te lassen onderdelen worden door Footstep aangekocht. De stock wordt door Footstep beheerd. Ook de verpakkings  -en transportmethode werden samen met de partners van de Oesterbank en Daikin bij Footstep ontwikkeld. Het belangrijkste aspect is dat deze nieuwe afdeling  een extra tewerkstelling biedt van 16 directe arbeidsplaatsen. En dat is  nog altijd waarvoor het maatwerkbedrijf Footstep staat:  tewerkstelling, duurzame, efficiënte en eigentijdse tewerkstelling op maat.

De groep Footstep, met standplaats Brugge, motiveert dagelijks zo’n 600 medewerkers waarvan ruim 80 procent moeilijker aan de slag kan in het reguliere circuit. De activiteiten zijn erg divers: gaande van de productie van metaaldraadartikelen, over het pellen van garnalen, het verpakken en afvullen van (bio) dranken en voeding, groenzorg en een kruidenkwekerij, schilders –en poetsdiensten tot de uitbating van hotel Roodhof in Oostkamp en de cafetaria’s Kiboe op de kinderboerderijen van Brugge en Torhout.