Het Poolse CFE Polska (dochter van de Belgische groep CFE) onder leiding van de West-Vlaming Bruno Lambrecht, is in Polen begonnen met de bouw van een kopie van Plopsaland. Het Poolse pretpark moet eerlang de deuren openen onder de noemer “Majaland”. Rond deze tijd wordt de eerste fase van het project afgewerkt. Het gaat om een indoor én outdoor pretpark, geïnspireerd naar het voorbeeld van de pretparken van Studio 100, zoals dat van De Panne. De plannen maken deel uit van een groter geheel onder de noemer Holiday Park Kownaty. Kownaty is de plaats waar een en ander het licht moet zien.

Kownaty ligt aan de Duits-Poolse grens, meer bepaald langs de A2-snelweg die Berlijn met Warschau verbindt. Het Holiday Park Kownaty is een bijzonder ambitieus en nieuw miljoenenproject voor vakantiegangers. De hele site zal in totaal 205 hectare groot zijn, waarvan Majaland zo’n 10 hectare voor zijn rekening zal nemen. Er worden in Majaland Polska zo’n 300.000 bezoekers per jaar verwacht.

Holiday Park Kownaty is een project van het Nederlandse bedrijf Momentum Capital, dat in 2014 op de Euro Attractions Show (EAS) in Amsterdam bij Plopsa een licentie kocht voor het gebruik van de figuurtjes Maya de Bij, Wickie de Viking en Heidi. Studio 100 ziet de verkoop van de rechten als een onderdeel van zijn groeistrategie. De eerste steen van het themapark Majaland Polska werd op 22 oktober 2016 gelegd door Steve Van den Kerkhof (CEO Plopsa Group), Ryszard Stanulewicz (burgemeester van Torzym) en Martijn van Rheenen (CEO van Momentum Capital).