Management buy out bij iSox

iSOX - Jan Decoene en Niels Buyl

Bij het Waregemse iSox vond een management buy out plaats. Jan Decoene (die de dagelijkse leiding in handen heeft) en Niels Buyl (verantwoordelijk voor de sales) nemen de controle over de kmo over. iSOX ontstond in 2011 toen het Harelbeekse AG Plastics van de familie Glorieux het lokale familiebedrijf Co-van overnam. Daarbij werd beslist om de productielijn van bouwplaten verder te zetten, maar dan binnen een zelfstandige eenheid, met AG Plastics in de rol van moederbedrijf-financierder. Rik Glorieux,
zaakvoerder van AG Plastics, was de stuwende kracht achter het project. Samen met een jong team, onder leiding van Jan Decoene, groeide het bedrijf systematisch. Zo werd een prototype machine ontwikkeld om het productieproces van de bouwplaten te optimaliseren en zo een hoogwaardig product in de markt te zetten. Een bouwplaat is de vervanger van een gipskartonplaat voor vochtige ruimten. Het is een product dat in de buurlanden al geruime tijd ingeburgerd is, maar in België nu pas aan een stevige opmars toe is. Naast het eigen product, verdeelt iSOX nog aanverwante producten.In de productievestiging te Waregem heeft iSOX de grootste stock van bouwplaten en waterdichte systemen van België.

In de zomer van 2014 liet Rik Glorieux het leven in een tragisch vliegtuigongeval nabij Parijs. Voor AG Plastics was dit een enorme klap. Er ging natuurlijk wat tijd over om de zaken terug op zijn pootjes te krijgen. Vermits er niet direct een verwantschap is tussen de producten van AG Plastics en iSOX, werd er gezocht naar een lange termijn oplossing voor iSOX. Een management buy out bleek de beste oplossing te zijn voor beide bedrijven. Jan Decoene is een Bruggeling, Niels Buyl afkomstig uit Menen. (KC)