KORTRIJK – Medisch Labo Bruyland, een hoogtechnologisch, sterk geautomatiseerd en geïnformatiseerd privaat medisch laboratorium dat analyses uitvoert voor artsen, dierenartsen en zorginstellingen, neemt volgens planning in de loop van de maand mei zijn intrek op het Kortrijkse Beneluxpark. Architectenbureau Goddeeris tekende de plannen uit. Het niche- en familiebedrijf Bruyland is dankzij continue investeringen in innovatie een verborgen parel in het West-Vlaamse ondernemerslandschap.

Door de voortdurende groei barstte het kantoor in de Meiweg in Kortrijk uit zijn voegen, zodat een verhuis zich opdrong. Ongeveer 70 laboratoriumtechnologen en medewerkers zullen op Hoog Kortrijk, zeg maar vlakbij de winkel van Decathlon, hun nieuwe werkplek vinden. Het labo werkt voor artsen, dierenartsen en patiënten en werd in 1977 door klinisch bioloog Julien Bruyland opgericht. In 1997, goed twintig jaar terug, maakten Karen en Sven Bruyland hun intrede en sinds 2004 zijn zij beiden zaakvoerders. Het laboratorium heeft vestigingen in Kortrijk en Ieper en is actief binnen de verschillende domeinen van de klinische biologie. De site in Ieper blijft bestaan.

Een laboratorium met 40 jaar ervaring

Het laboratorium is actief binnen de verschillende domeinen van de klinische biologie, zoals hematologie, stolling, chemie, microbiologie en toxicologie. Het is ook erkend voor gerechtelijke analyses. Het hooggekwalificeerde personeel voert analyses uit op bloed en andere lichaamsvochten van zowel menselijke als dierlijke oorsprong.

De continuïteit van de werkzaamheden wordt het hele jaar door verzekerd, zeven dagen op zeven. De stalen worden dagelijks opgehaald bij de artsen en op aanvraag worden ook dringende ophalingen georganiseerd. Staalnames worden uitgevoerd door ervaren personeel, zowel in het lab als op verplaatsing. Via een beveiligde resultatenserver kunnen de artsen en dierenartsen hun patiëntenresultaten de klok rond raadplegen. Een team van geaccrediteerde klinische biologen en dierenartsen staat steeds ter beschikking om vragen te beantwoorden en advies te verlenen. Medisch Labo Bruyland wil naar eigen zeggen de aanvrager optimaal bijstaan, waarbij de patiënt steeds centraal staat.

Medisch Labo Bruyland investeert voortdurend in nieuwe technologieën wat leidt tot een continue verbetering van de organisatie en het gehele werkproces.