Er zijn wel meer zaakjes te doen in en rond Waregem Koerse, hét grote netwerkevent in de regio Zuid West-Vlaanderen. Wie je -spijts het vele werk- alvast niet zal horen mopperen, is chef-kok David Selen. Vorig jaar sloot hij de deuren van het naar hem genoemde culinaire restaurant, gelegen langs één van de invalswegen van Kortrijk. Sinds mei van dit jaar runt hij de restaurant-brasserie Improviste, gelegen op de vierde verdieping van het gloednieuwe hippodroomgebouw, eigendom van de Waregemse Koersvereniging.

Op Waregem Koerse mag Selen breed uitpakken. Niet minder dan 650 gasten zullen dinsdag resto Improviste doen vol lopen. Ter gelegenheid van Waregem Koerse wordt een speciaal menu klaar gestoomd, waarvan de verschillende gangen vooraf niet worden prijs gegeven. De prijs voor al dat culinaire lekkers is wel bekend: 295 euro voor een etentje in stijl en met zicht op de renbaan en zelfs de daken van Waregem.

Improviste noemt zichzelf een bistrokeuken met een gastronomisch tintje. David Selen verwierf naam en faam toen zijn Kortrijkse restaurant vanwege de Gault & Millau een 16 op 20 kreeg, Om ter gelegenheid van Waregem Koersealles in goede banen te leiden -je hebt niet elke dag 650 gasten over de vloer – doet de uit Moeskroen afkomstige Selen in onderaanneming beroep op horecapersoneel van Mise en Place. Selen tekent daarmee niet alleen voor een culinair maar ook voor een organisatorisch hoogstandje.