Meesterkok Geert Van Hecke, in een eerder leven bekend van De Karmeliet, heeft in hartje Brugge (Langestraat) zijn brasserie “Zet’joe” geopend. Na minder dan twee maanden werking is Van Hecke een gelukkig man. Zet’joe is een “down to earth” eettempel maar met minder personeel achter de schermen en voor de schermen maar met een eerlijke keuken voor elkeen. Pieter Van Doveren, culinair topjournalist en kenner bij het blad Trends, omschreef de nieuwe zaak als warm en intiem, chic maar zonder stijfheid en met op het menu vooral afgestofte culinaire evergreens. De naam van het restaurant (Zet’joe”) is uiteraard een knipoog en een verwijzing naar een veelgebruikte begroeting in het sappigste Brugse dialect.

Geert Van Hecke heeft naast de deur ook nog altijd bistro De Refter. De vijfsterrenzaak De Karmeliet sloot na 21 jaar de deuren omdat Van Hecke (60) eens iets anders wilde na een bijzonder hectisch professioneel leven. De Karmeliet kan echter -in afwachting van een koper- op verzoek nog altijd afgehuurd worden voor feestjes. Volgens Pieter Van Doveren voelt de West-Vlaamse meesterkok zich bevrijd van het keurslijf dat het dragen van meerdere sterren met zich meebrengt. Hij kookt weer “vrij en vrolijk”. Er kan à la carte worden gegeten of overeenkomstig een menu.