Sinds begin deze week staat meesterchef Steven Dehaeze één week achter de kookpoten. Dit maal niet in zijn eigen restaurant in Lauwe maar in de Malediven. Hij zal er instaan voor de samenstelling van de kaart en het degustatiemenu in Planhotel Diamonds Thudufushi in de Malediven. Dit vijfsterren resort werkt gedurende vier maanden wekelijks met een andere top chef lid van JRE (Jeuns Restaurateurs Européens). De bedoeling is de gasten een Europese keuken aan te bieden en dit in combinatie met workshops die door de chefs zelf gegeven worden. Daarbij staat de interactie met de gasten centraal.

Het avontuur in de Malediven (Indische Ocean) is een hele uitdaging omdat op de eilandengroep zelf geen producten aanwezig zijn en alles via boot wordt aangevoerd. Bepaalde producten zijn dan ook niet voorradig waardoor het menu moet aangepast worden. Dit zal dus de nodige creativiteit vergen om alsnog een Europese keuken te kunnen serveren.

Om de twee jaar krijgen alle 350 Europese restaurants van JRE ( Jeunes Restaurateurs ) de kans om samen te komen en ideeën uit te wisselen over de toekomst van de gastronomie. Dit jaar ging het congres door in Luzerne Zwitserland. Het congres gaat eveneens gepaard met de uitreiking van een zestal awards. De award voor beste ondernemer ging dit jaar naar Steven Dehaeze van restaurant Culinair in de Dronckaertstraat in Lauwe. De commissie loofde hem voor het combineren van zijn restaurant Culinair met zijn nieuwe B&B. Hij leidt bovendien ook nog eens de Belgische tak van JRE als voorzitter.