Het beursgenoteerde Melexis, specialist in de fabricage van hoogwaardige elektronische chips en sensoren, kondigt aan dat het vijftig nieuwe medewerkers zoekt voor de vestiging in Ieper.    

In Ieper zal 1 miljoen euro worden geïnvesteerd in de uitbreiding van de productie. Bovenop de bestaande 7.000 vierkante meter komt er nog eens 1.300 vierkante meter bij. Melexis heeft die bijkomende capaciteit vandoen omdat de autosector vragende partij is. De opkomst van de elektrische wagens brengt meer vraag naar elektronische chips en sensoren mee.

De vestiging in Ieper moet er tegen de lente van volgend jaar weer wat groter uitzien. Op 18 november eerstkomend wordt een Jobdag georganiseerd in Ieper, kwestie van geïnteresseerden kennis te laten maken met het hightech bedrijf dat destijds door Roland Duchâtelet werd opgericht. In de Westhoek is het geen evidentie om nieuwe mensen aan te trekken omdat de werkloosheid er laag is. Wie geen job heeft, is meestal ook ongeschoold. Wie wel geschoold is, wijkt vaak uit naar andere regio’s.

Melexis hoopt niettemin 50 nieuwe rekruten aan te trekken met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. De referenties van Melexis moeten de rest doen. Elke maand verlaten om en bij de 30 miljoen chips de vestiging in Ieper voor een bestemming bij een klant ergens in de wereld. Nu werken er in de Ieperse vestiging 250 mensen.