Chipproducent Melexis, dat een belangrijke vestiging heeft in Ieper, mag zich stilaan world class manufacturer noemen, als dat al niet het geval was. Uit een internationale studie over de markt van magnetische sensoren voor auto’s, blijkt dat Melexis opgeklommen is naar rangorde vier. Het neemt op die stek de plaats in van het ook hoog aangeschreven Allegro Microsystems uit de VS.

Melexis zou volgens de statistieken al tekenen voor een marktaandeel van 7,3 procent van de totale koek in de sector van magnetische sectoren voor auto’s. Ter vergelijking: marktleider is het Duitse Bosch dat prat gaat op een globaal aandeel van 16 procent. De sterkte van Melexis ligt in de innovatie. Zo wordt mee gedacht in het concept om auto’s steeds groener, duurzamer en vooral ook veiliger te maken. Volgens de autosector zal de opkomst van de zelfrijdende auto’s enerzijds en elektrische wagens anderzijds die trends alleen nog maar versnellen. Melexis levert zijn chips aan bij omzeggens alle grote automerken.

Melexis liep in 2016 opvallend in de kijker op de Brusselse beurs. Het aandeel noteerde er met een meerwaarde van 29,9 procent. In Ieper werd de voorbije jaren fors geïnvesteerd.