4Werk, de West-Vlaamse federatie van maatwerkbedrijven (de vroegere beschutte werkplaatsen), heeft een nieuwe voorzitter. Mia Decaestecker (CEO Malysse-Sterima) volgt per 1 november ‘boegbeeld’ en stichtend voorzitter Noël Keersebilck op.

“Ik ben bijzonder verheugd dat ik het voorzitterschap van 4Werk kan overlaten aan een bijzonder gedreven en ervaren vrouw”, geeft Noël Keersebilck als uittredend voorzitter mee. “Met Mia is 4Werk klaar voor de toekomst. Voor mij waren het vijf mooie maar vooral leerrijke jaren. De sociale economie in West-Vlaanderen is een pareltje: zeer divers en creatief. Het schenkt mij enorm veel voldoening dat ik een bijdrage aan het ontstaan en de uitbouw van 4Werk heb mogen leveren.”

Herman Wenes, coördinator van het netwerk 4Werk, is formeel waar hij het heeft over de verdiensten van de uittredende voorzitter: “Het belang van Noël in het ontstaan  van 4Werk is onmiskenbaar”, aldus Wenes. “Dankzij hem kan de West-Vlaamse sociale economie zijn pioniersrol blijven vervullen.”

Gelukkige keuze

Met de gedreven Mia Decaestecker maakte 4Werk een bijzonder gelukkige keuze. “De sector van maatwerkbedrijven is mij niet vreemd”, aldus de nieuwe voorzitter. “Als CEO van Malysse-Sterima werk ik al jarenlang samen met West-Vlaamse maatwerkbedrijven. Die samenwerking heeft mij geleerd dat de maatwerkbedrijven mee in het hart van de economie staan. Maatwerkbedrijven en klassieke bedrijven zijn partners in business. Ik kijk er naar uit om de sector van binnenuit te leren kennen en verder op

Noël Keersebilck zelf is in de wolken met Mia als nieuwe voorzitter: “Mia belichaamt de 4 kernwaarden van 4Werk: Samen, Sociaal, Duurzaam en Ondernemen. Ik ben ervan overtuigd dat zij die rol ten volle zal opnemen. Mia zal onze boodschap mee helpen verkondigen.”