ARDOOIE – De kersverse Manager van het Jaar, Michèle Sioen (52), kwam dertien jaar terug aan het roer te staan van het familieconcern. Het werden evenveel jaren van groei. Haar visie op ondernemerschap deed ze, naar aanleiding van haar eretitel, nog eens uit de doeken. 

De jury prees deze week bij monde van voorzitter Luc Vandewalle onderneemster Michèle Sioen voor de duurzame groei die ze wist te realiseren in een moeilijke sector. Het voorbije anderhalf jaar deed het bedrijf liefst zes overnames die het marktleiderschap in diverse niches van technisch textiel opleverden of versterkten. Bovendien was er lof voor haar maatschappelijk engagement, dat zich vertaalde in het voorzitterschap van het VBO en haar rol in de textielsectorfederatie Fedustria.

Maar hoe kijkt de laureate zelf tegen haar leiderschapscapaciteiten aan? Wat zijn haar grote principes? Het antwoord verraadt veel West-Vlaamse realiteitszin. “Hard werken, want het komt allemaal niet vanzelf”, kreeg Sioen ingeprent door haar ouders. “Mijn vader zei ook dat je moet zorgen dat je altijd sneller draait, efficiënter produceert om voor te zijn op de concurrentie, en ziet wat de tendensen zijn, om daar zeker in mee te gaan. En we tellen hier nog elke cent.”

Mensen maken het verschil

Sioen, die gekend staat voor haar gedrevenheid, is vooral ook een zelfverklaarde people manager. “Mensen maken het verschil”, zegt ze. “Gemotiveerde mensen die ervoor gaan, maken of een bedrijf succesvol is of niet. En als ik de mensen vertrouw, krijgen ze van mij zeer veel verantwoordelijkheid.”

Sioen geeft toe gulzig te zijn naar nieuwe ervaringen. “Ik doe graag gevarieerde zaken. Het is belangrijk om te zien wat elders gebeurt. Het is ook belangrijk om regelmatig zelf naar een klant of leverancier te gaan, en regelmatig beurzen te bezoeken. Daar zie je en hoor je op korte tijd veel mensen en heb je voeling met de markt. Ook hier in mijn bureel zit ik zelden alleen. Veel zaken worden in teamverband beslist. Een bedrijf is geen onemanshow, maar een team. En of ze hoopt om binnen tien jaar de zaak nog te leiden? “Jawel, ik heb nog genoeg energie. We zijn een groeibedrijf, we willen ervoor gaan. Er is nog heel veel te doen.”