ARDOOIE – De Vlaamse regering kende, op  voorstel van minister-president Geert Bourgeois, voor de vierde keer het Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap toe aan personen die zich op een uitzonderlijke manier onderscheiden hebben. Er zijn dit jaar 14 gelauwerden. Eén van hen is de West-Vlaamse toponderneemster Michèle Sioen (Sioen Industries), die dit jaar ook al Manager van het Jaar werd.  

Het Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap is ingesteld met het decreet van 28 maart 2014. Het is de bedoeling om jaarlijks enkele bijzondere Vlamingen te erkennen voor hun prestaties en carrières. Het ereteken van de Vlaamse Gemeenschap is een eervolle onderscheiding en verleent geen voorrechten”, aldus minister-president Geert Bourgeois. “Er is evenmin een geldprijs aan verbonden. Het is een ereteken van deze tijd waarbij de verbondenheid met de Vlaamse gemeenschap centraal staat. De bekroonden zijn uitzonderlijk verdienstelijk geweest voor Vlaanderen of hebben door hun uitzonderlijke talenten bijgedragen aan het positieve imago en de uitstraling van Vlaanderen.”

Er is ook het Groot Ereteken voor mensen die zich langere tijd verdienstelijk hebben gemaakt voor Vlaanderen. Die laatste ‘medaille’ werd op 11 juli toegekend aan Michèle Sioen. Michéle Sioen is met haar carrière een voorbeeld voor de maakindustrie in Vlaanderen, zo liet Geert Bourgeois verstaan. Ze draagt ondernemerschap hoog in het vaandel en als marktleider in de sector bewees ze ook via verschillende fora haar breder engagement. Ze werd voorgedragen door minister van Economie Philippe Muyters.