Michèle Sioen werd gevraagd om voorzitter te worden van Kanal, het nieuwe museum dat er moet komen in het voormalige en iconische Citroën-gebouw, hartje Brussel. De sterke vrouw achter de textielgroep uit Ardooie heeft het mandaat ook aanvaard.

Kanal moet in 2020 de deuren openen en een echte culturele tempel worden in de hoofdstad van België. Er wordt hoog gemikt, want Kanal zal integraal samenwerken met het Parijse Centre Pompidou. Het nieuwe museum wil zich in de eerste plaats profileren als een uithangbord voor hedendaagse kunst. Daarnaast wordt er ook plaats geruimd voor architectuur, en komt er nog een polyvalente ruimte. Alles samen goed voor om en bij de 35.000 vierkante meter culturele ontmoetingsplaats. De voormalige Citroën-site is aan een grondige renovatie toe. Er loopt momenteel een architectuurwedstrijd om het beste project te bekronen. Aan het dossier hangt een prijskaartje dat om en bij de 150 miljoen euro bedraagt.

Michèle Sioen heeft nog bestuursmandaten bij onder meer Sofina (een investeringsholding) en bij autogroep D’Ieteren. Van Sioen, die in Knokke woont, is bekend dat ze een sterke interesse heeft voor cultuur.