MIDDELKERKE – Kustgemeente  Middelkerke wil zich niet alleen toeristisch maar ook economisch profileren, en dit middels de aanleg van een nieuwe industriezone. Het nieuwe bedrijventerrein zal 16,5 hectare groot zijn en twintig tot dertig bedrijven kunnen ontvangen. Ook in Middelkerke was er nood aan ruimte om te ondernemen. 

De voorbije dagen werden de infrastructuurwerken van de nieuwe zone Middenpolder opgestart. Middenpolder sluit naadloos aan bij de reeds bestaande zone De Kalkaert, dat volledig volgelopen en dus uitverkocht was. De intercommunale WVI, die de operaties leidt en onder meer beroep doet op de West-Vlaamse bouwfirma Verhelst Aannemingen uit Oostende, verwacht tegen het najaar de zaken rond te hebben. In de loop van 2019 zullen de terreinen te koop worden aangeboden aan de geïnteresseerde bedrijven. De minimale perceel oppervlakte bedraagt 5.000 vierkante meter. Er wordt uitzondering gemaakt voor bedrijven die gemeenschappelijke en/of complementaire diensten aanbieden, of voor bedrijfsverzamelgebouwen.

De WVI wil ook de nodige aandacht voor het landschappelijk aspect, alsook zorgen voor voldoende groenaanleg. In dit verband zal WVI ook parkmanagers aanstellen.