De Week van de Amateurkunsten focust dit jaar op het thema “The Making of”. Van 28 april tot en met 07 mei 2017 toveren 34 handelszaken in Mariakerke alvast hun etalage om tot een echte kunstgalerij. Iedereen kan gedurende het tiendaagse kunstfestival vrij met verschillende kunstvormen kennismaken. Gezellig kuieren langs de winkelstraten en gelijktijdig genieten van een mooi staaltje kunst, dat moet de bedoeling zijn.

De etalages van 34 handelszaken in Mariakerke zijn voor de gelegenheid opgesmukt met enkele pareltjes van onze lokale kunstenaars. Schilderijen en beeldhouwwerken zijn maar een paar voorbeelden van welk soort kunst het publiek mag verwachten. Deze week wordt op donderdag zelfs een nocturne wandeling georganiseerd waar de bezoekers op sleeptouw worden genomen door de kunstenaars zelf.

Tenslotte is er ook een zogenaamde “kunstdate”, een sociaal-artistiek project dat een connectie maakt tussen de bewoners van het Zorghotel Wellington en enkele deelnemende WAK-kunstenaars. Fotograaf Yvon Poncelet legde de kunstdate vast op foto, want het Zorghotel is niet toegankelijk voor publiek. De foto’s van bewoners, kunstenaars en kunstwerken zijn vrij te bewonderen op het terras van het Zorghotel.

Meer info: www.wak.be