ROESELARE – De Roeselaarse familie Deraeve, vertegenwoordigd door vader Mik Deraeve en zoon Mik junior, heeft de meerderheid verworven in Cerva België, bedrijf  gespecialiseerd in alle mogelijke veiligheidsmateriaal voor de bedrijfswereld (kledij, schoenen, handschoenen, adembescherming, gehoorbescherming of helmen).

Binnen Cerva België tekende het Tsjechische Cerva (onderdeel van de Russische holding Vostok-Service) tot voor kort voor 51 procent en de familie Deraeve voor 49 procent. Per 1 januari 2018 is het bedrijf voor de volle honderd procent in (West-) Vlaamse handen. Gelijktijdig met de verandering in de aandeelhoudersstructuur, wordt ook een naamwijziging doorgevoerd: Cerva België wordt omgedoopt tot Midex Safety. Voor klanten en leveranciers verandert er niets, en ook de personeelsbezetting (12 medewerkers) blijft integraal aan boord of wordt nog uitgebreid in de sales.

Via het Franse zusterbedrijf Guyard in de buurt van Chateauroux en goed voor tien miljoen euro omzet, is de familie Deraeve in heel Europa actief met de  verdeling van veiligheidshandschoenen. In Chateauroux worden er nu en op jaarbasis 20 miljoen paar veiligheidshandschoenen voor export klaar gestoomd door 22 medewerkers.

De hoofdzetel van Midex Safety blijft gevestigd in Roeselare waar in 2016 en middels een investering van 3 miljoen euro een greenfield distributiecentrum werd neergezet. De familie Deraeve gaat er ambitieus tegenaan en wil in de komende jaren vooral meer marktaandeel veroveren. Tussen 2015 en 2017 verdubbelde de omzet van  het snel groeiende Cerva België naar circa 5 miljoen euro. “We beperken onze actieradius tot de Belgische markt, maar ook hier is er nog potentieel genoeg”, aldus Mik Deraeve (ex-Midera, ex-Prosafco). “Onze combinatie van een breed aanbod aan hoogwaardige producten, optimale dienstverlening en ultra scherpe prijzen kan nog altijd het verschil maken.”