WVI en de gemeente Ingelmunster hebben recent de ondernemers van het regionaal bedrijventerrein Zandberg verwelkomd tijdens een MEET & GREET in gastbedrijf Casabull. Het bijna 13 hectare groot bedrijventerrein met toegelaten activiteiten zoals productie, opslag en onderzoek kent reeds 12 nieuwe kopers. Voor de snelle beslissers: 2 percelen van elk ongeveer 3000 m² zijn nog beschikbaar. Dit wil dus zeggen dat Zandberg is uitgegroeid tot een kassucces nu het bijna zo goed als uitverkocht is.

De bedrijven die er zich vestigen zijn komen uit heel wat diverse sectoren en ook dat is een verheugende vaststelling: Bouwstoffen Desmet, Bimatra (houtafval), Deltracon (weverij), M-Express (verhuizingen, transport en opslag), Dierick-Degrande (dakwerken), Verschoot (groothandel in dakbedekking en vloeren), Comet-Technics (ontwerpen en productie van machines), Engico (automatisatie, programmering en engineering), Stuivenberg (meubelfabriek), Xeon International (vullen van flacons), Amalo (productie van machineonderdelen) en Casabull (metaalconstructie). Enkele ondernemers hebben beslist om zelfs hun woning te integreren in het bedrijfsgebouw. Een aantal van deze bedrijven is al op het bedrijventerrein gevestigd, andere starten binnenkort met de bouwwerken.

Burgemeester Kurt Windels is dan ook een tevreden man: “Kansen geven aan groeiende ondernemingen en werk creëren dicht bij huis zijn twee prioritaire doelstelling van het beleid. Een bedrijventerrein als Zandberg slaagt hier perfect in. De snelle verkoop van de gronden is een mooi bewijs van de dynamiek die er heerst in Ingelmunster. Onze gemeente zit door de grote infrastructuurwerken in een ware transitiefase. Stap voor stap bouwen we aan het Ingelmunster van morgen, de realisatie van dit bedrijventerrein is daar een essentieel onderdeel van.” De intercommunale WVI hecht veel belang aan de kwaliteit van haar bedrijventerreinen. “Een goede kwaliteit zorgt voor een beter vestigingsklimaat en een aangename werkomgeving”, aldus Geert Sanders, algemeen directeur WVI. “Zo wordt het onderhoud en beheer van de openbare groenzone nauwgezet opgevolgd door de WVI-parkmanagers. Zij vormen het centraal aanspreekpunt voor de bedrijven.”

Nog dit: specifiek voor het bedrijventerrein Zandberg werden in de bufferzone die uitkijkt op een open agrarisch gebied waterbufferbekkens geïntegreerd. Dit is voornamelijk een win-win situatie: door het water collectief te bufferen, moeten bedrijven dit niet meer op hun eigen perceel voorzien. Bedrijventerrein Zandberg is tenslotte ook een CO2-neutraal bedrijventerrein wat betekent dat alle bedrijven groene stroom verbruiken.