Model ondernemer Ahmed Hilami op bezoek bij de koning

Amadi AhmedAhmed Hilami, de van Marokkaanse origine West-Vlaamse ondernemer, werd dinsdag door het koninklijk paleis in audiëntie ontvangen. De keuze is niet toevallig. Hilami geldt als een schoolvoorbeeld en rolmodel van integratie in de samenleving. Koning Filip ontving dinsdag een groep van migranten die zich in de loop der jaren probleemloos in onze maatschappij hebben ingeschakeld. In het geval van Hilami: via een eigen zaak.

Ahmed Hilami is een dertiger en een ondernemer in hart en nieren. Hij is eigenaar en bezieler van Flyer.be, de grootste onlinedrukkerij van de Benelux en een sterk groeiende kmo. Hij begon destijds met zijn eenmanszaak die inmiddels zestig medewerkers telt en ook goed is voor een omzet van om en bij de 12 miljoen euro. Flyer.be, dat begon in Waregem, daarna verhuisde naar Sijsele-Damme maar inmiddels gevestigd is in een nieuwe site aan de Brugse Pathoekeweg, haalt zijn succes uit een combinatie van factoren: het gebruiksgemak voor de klanten, de topkwaliteit van het eindproduct, een gemotiveerd team van medewerkers, een strak investeringsprogramma in nieuwe state-of-the-art machines en last but not least de visie en dynamiek van de CEO.

De kmo is naast België ook actief in Frankrijk, Luxemburg en Nederland. Ahmed Hilami koestert na het informele contact vandaag met de koning de stille hoop dat Filip ook in Brugge langs komt voor een bedrijfsbezoek. “Het Paleis heeft laten verstaan dat de kans daartoe bestaat,” aldus Ahmed Hilami. De vader van Ahmed Hilami kwam in 1960 naar België om er in de steenkoolmijnen te werken. Ahmed Hilami werd in 2002 zelfstandig ondernemer met zijn eigen zaak Flyer.be die ruim 100.000 vaste klanten telt. (KC)