De Music Hall Group van initiatiefnemer en sterke man Geert Allaert uit Menen, wil meer de internationale toer op. Eén van de redenen is dat Vlaanderen in werkelijkheid te klein is om er grootschalige musicals op eigen kracht te produceren. Daarom lanceert Allaert nu, daarin gesteund door zijn aandeelhouders, een nieuwe coöperatieve vennootschap onder de noemer Musical Rainbows (MR). De ambitie van MR overstijgt duidelijk Vlaanderen.

Bedoeling is dat Musical Rainbows investeerders aantrekt die geloven in grote buitenlandse culturele producties, zoals musicals of andere culturele events die door Music Hall in de markt worden gezet. De coöperatieve hoopt 5 miljoen euro bij elkaar te krijgen om zijn ambities waar te maken. Music Rainbows zal zakelijk worden geleid door Rik Duyck, gewezen directielid bij de bank Crelan. Geert Allaert hoop dat hij via deze constructie niet meer zo afhankelijk is van subsidies, die hij telkens ging vragen bij de Vlaamse overheid. Zijn musicals werden echter soms bestempeld als “te commercieel” om van subsidies te kunnen genieten. Met onder meer Les Misérables, dat bijna 400.000 mensen over de vloer kreeg, was Allaert bijzonder succesrijk. De musical Chaplin moet de eerste productie worden die MR mee financiert. Bedrijven die bereid worden gevonden om mee te investeren in Musical Rainbows, kunnen onder voorwaarden genieten van een aanzienlijk fiscaal voordeel, en dit via het stelsel van de tax shelter. De familie van Rik De Nolf (Roularta) is één van de partners-aandeelhouders in de nieuw opgerichte cv Musical Rainbows.

De meeste mensen kennen Music Hall -opgericht in 1988- als organisator, promotor en producent van musicals, concerten en theater. De Music Hall Group verwierf de afgelopen jaren vooral bekendheid met legendarische titels als Cats, Les Misérables, Phantom of the Opera, Romeo & Julia , Dracula en Amadeus. Nu, meer dan twintig jaar na de start, heeft Music Hall een ijzersterke reputatie opgebouwd als promotor en producent van topentertainment, met titels als Peter Pan, The Never Ending Story, The Sound Of Music, Annie of Grease.