Nanopixel, Belgische marktleider op vlak van high end 3D visuals en pionier op vlak van virtual reality en digital customer experiences, maakte zopas de overname bekend van concullega POW 3D Design Studio uit Zele. Hiermee verstevigt Nanopixel zijn marktaandeel binnen de vastgoedcommunicatie. POW 3D Design Studio helpt – net als Nanopixel – al verscheidene jaren architecten, vastgoedontwikkelaars en andere spelers in de immobiliënsector met het ontwikkelen van 3D-visualisaties, VR-ervaringen en andere visuele tools. In het klantenbestand van POW 3D schuilen gereputeerde bedrijven uit de vastgoedsector.

Dietrich De Blander, CEO van Nanopixel: We zijn verheugd en trots dat we onze krachten kunnen bundelen met een gewaardeerde en veelgeprezen speler uit onze sector. Met deze overname halen we niet alleen een aantrekkelijk klantenportfolio en een gevestigde merknaam in huis, we krijgen er ook uitstekende technische en commerciële expertise bij én een sterkere aanwezigheid in regio’s als Antwerpen, Limburg en het oosten van Vlaams-Brabant. Bovendien is ons aanbod nu nog vollediger, en kunnen we de bestaande klanten van beide bedrijven met nieuwe producten en diensten ondersteunen.”

De overname van POW 3D Design Studio kadert in een strategie van exponentiële groei, zowel via aanwervingen als via gerichte overnames. “Hierdoor is het personeelsbestand van Nanopixel op minder dan een jaar tijd verdrievoudigd van 14 werknemers naar 42. Nog voor het einde van het jaar hebben we de kaap van vijftig werknemers gerond”, aldus nog Dietrich De Blander.

Het Roeselaarse Nanopixel is een jong, innovatief en 100 procent West-Vlaams. Nanopixel ontwikkelt high-end, fotorealistische VR experiences op maat van de klant over diverse sectoren heen. Allemaal met één doel voor ogen: de limieten van de verbeelding tarten met grensverleggende VR ervaringen.