Roeselare

In 3 jaar tijd van 6 naar meer dan 43 medewerkers, Nanopixel is de afgelopen jaren letterlijk uit zijn voegen gebarsten. Een verhuis was bovendien ook het ideale moment om intern de dialoog aan te gaan over hoe de ideale werkplek eruit ziet. Het resultaat: een gloednieuw kantoorgebouw in Roeselare, met open workspaces, een cinemazaal en een Ierse pub. Meer dan genoeg ruimte om aan dit tempo te blijven groeien.

Twee verdiepingen met twee open workspaces en een experience room, maar ook een restaurant met volledig uitgeruste keuken, een Ierse pub, een cinemazaal met popcornmachine én een volledig uitgeruste fitness met douches. Het gebouw dat Nanopixel gekocht heeft aan de Meensesteenweg in Roeselare is gemaakt om keihard in te werken, maar ook om tussendoor keihard te ontspannen en om aan klanten te tonen dat the sky the limit is.  “We hebben onze medewerkers gevraagd wat voor hen de ideale werkomgeving zou zijn”, vertelt Dietrich De Blander, CEO van Nanopixel. “Alles wat ze gevraagd hebben, hebben we uitgevoerd. Wij proberen een bedrijf te zijn waar mensen graag werken.”

Er was ook nog een andere reden om te investeren in een up-to-date omgeving. “Specifieke technologische profielen zijn schaars op de arbeidsmarkt”, bevestigt Kevin Taelman, CCO van Nanopixel. “Als bedrijf moet je de medewerkers iets kunnen bieden, daarom zetten wij sterk in op een aangename werksfeer met heel wat voordelen. We focussen op persoonlijke groei en de band tussen collega’s. Na het werk even samen fitnessen of poolen helpt daarbij. “We willen niet alleen een goede klantervaring bieden bij onze service, we willen die lijn ook doortrekken in ons kantoor. Onze bioscoopzaal en experience room worden niet alleen gebruikt om te ontspannen, het zijn ook de ideale ruimtes om onze realisaties op een intrigerende manier te tonen aan partners en klanten.”

Tweede grote groeifase

Start-up Nanopixel zet in op grote doorbraak van virtual reality in verkoopprocessen. De bedrijfsleiding beseft dat Roeselare zowel voor klanten als voor medewerkers niet altijd even centraal ligt, en heeft daarom nog twee werkplekken in Gent en Antwerpen. Bovendien hebben de medewerkers flexibele uren én is Nanopixel op zoek naar een wettelijk systeem om zelf een verlofregeling te regelen. “We geloven dat iedereen zelf moet kunnen beslissen waar, wanneer en hoe ze verlof nemen”, vertelt Dietrich De Blander. Nanopixel is momenteel in een heleboel verschillende sectoren aan de slag, van luchtvaart tot automobielsector, van de financiële sector tot Colruyt. Die groei lijkt niet snel te zullen stoppen, want Dietrich De Blander voorspelt zelfs een tweede grote groeifase, stapsgewijs richting het buitenland.
Foto’s: Annick Vernimmen