Nathalie Sintobin wint WOMED award

SintobinDe West-Vlaamse Nathalie Sintobin (42) van het bedrijf Frucon² is de nieuwe vrouwelijke ondernemer van het jaar. Markant vzw en UNIZO verkozen haar tijdens de  zeventiende WOMED Award (Women in Enterprise and Development). De award bekroont vrouwelijke ondernemers die op succesvolle wijze minstens vijf jaar in hoofdberoep een eigen onderneming runnen. Daarnaast moeten de vrouwelijke ondernemers zich maatschappelijk inzetten en betrokkenheid tonen.

Nathalie Sintobin staat aan het hoofd van Frucon² dat alle diensten aanbiedt die bij de online verkoop van een product van merken en producenten komen kijken. Nathalie en haar broer ontwerpen en beheren de e-commerce webshop van hun klanten en verzorgen de internationale distributie van de bestellingen. Naar eigen zeggen heeft het grote Bol.com al interesse getoond in haar bedrijf dat in 1999 boven de doopvont werd gehouden. In de portfolio komen grote klanten naar voor: Samsonite, Godiva en Neuhaus of Palm Breweries. In totaal beheert de kmo van Sintobin om en bij de 300 webadressen, niet alleen in Europa maar ook in de VS.

In haar bedrijf dat gevestigd is in Ardooie werken vandaag veertig mensen op permanente basis. De omzet schommelt om en bij de zeven miljoen euro. (KC)