Nathalie Sintobin kandidaat voor WOMED Award

Nathalie Sintobin

De West-Vlaamse Nathalie Sintobin is één van de drie kandidaten voor de WOMED Award. De WOMED Award is zowat de tegenhanger van de Manager van het Jaar maar dan voor vrouwelijke ondernemers. De twee andere kandidates komen uit de provincie Antwerpen.

Nathalie Sintobin (42) komt uit een gezin van marktkramers van groenten en fruit. Van jongs af aan ging ze haar ouders helpen op de markt en leerde zo de knepen van het vak. Ze begon eerst een kleinschalige winkel in Roeselare met fruit en delicatessen. Toen haar broer na een verblijf in de VS opnieuw naar België kwam, besloten ze samen een zaak uit te bouwen: Frucon². Het bedrijf biedt alle diensten aan die bij de online verkoop van een product van merken en producenten komen kijken. Nathalie en haar broer ontwerpen en beheren de e-commerce webshop van hun klanten en verzorgen de internationale distributie van de bestellingen. Op 13 jaar tijd hebben ze 35 online winkels geopend, zowel voor klanten als voor eigen rekening . Frucon² heeft 32 werknemers in dienst, verspreid over België en de Verenigde Staten.

De WOMED Award (Women in Enterprise and Development) is een initiatief van Markant vzw in samenwerking met UNIZO, en bekroont vrouwelijke ondernemers die op succesvolle wijze minstens vijf jaar in hoofdberoep een eigen onderneming runnen. Begin maart weten we meer. (KC)